ZZP'er loopt veel geld mis door eigen administratie!

10-12-2014

 

 

 

Zelf je administratie doen klinkt als een kostenbesparing. Maar een simpele berekening laat zien dat je hierdoor juist veel duurder uit bent. Uit onafhankelijk onderzoek van Myler bleek dat zzp’ers gemiddeld 7 uur per maand besteden aan hun administratie. Dat is op jaarbasis 84 uur. Laten we het niet te gek maken, maar als we uitgaan van een uurtarief van € 60,- dan ‘kost’ het voeren van een eigen administratie zo rond de € 5000,- per jaar. En dat terwijl er al administratiekantoren zijn die voor € 800,- tot € 1250,- per jaar je alles uit handen nemen…

Waarom doen velen het dan toch zelf?

Veel zzp’ers vinden dat zij zelf de onderneming zijn. Dus willen ze alles zelf doen, omdat zij zich er verantwoordelijk voor voelen. Ook voor hun administratie. En nee, dat kun je niet kwalificeren als privétijd, want je voert gewoon zakelijke activiteiten uit naast je eigenlijke werk.

Het ligt in de menselijke psyche om pijn te vermijden en dus niet direct open te staan voor slecht nieuws, maar acceptatie is toch vaak de eerste stap naar verbetering of herstel. Accepteer dus gewoon dat de administratie je veel tijd kost als je het zelf doet. Effectieve werktijd die je beter aan andere zaken kunt besteden. Zoals acquisitie.

Werk liever aan je orderportefeuille

De tijdsbesparing die het uitbesteden van je administratie je oplevert kan je inzetten voor echt belangrijke zaken zoals netwerken, relatiebeheer of zoeken naar nieuwe klanten. Zeg nu zelf: een nieuwe klant of een extra opdracht van een bestaande klant levert toch meer op dan de kosten voor een boekhouder? Dan bestaat er ook de kans dat de ene opdracht weer een andere oplevert en zo groeit je orderportefeuille door…

Kies de accountant of administratiekantoor die bij je past

Als je besluit om je gehele administratie te laten doen bij een accountant of administratiekantoor, heb je volop keuze. Van traditionele kantoren tot kantoren die (bijna) volledig via internet werken. Vergelijk ze op je gemak en kies jouw ideale match.

Hecht je wat meer waarde aan persoonlijke aandacht of zijn financiële zaken niet je sterkste punt, dan kan je het beste kiezen voor de wat traditionelere kantoren. Maar er zijn genoeg zzp’ers die zelf geheel online werken en die zoeken weer kantoren die dat ook doen. Er is dus voor ieder wat wils!

Whitfieldd.com I Administratiekantoor of Accountant vergelijken? Zoek, vergelijk en vraag direct een offerte.