Zo doe je als accountant of administratiekantoor aan marketing

6-05-2015

 

Misschien spreekt ouderwetse reclamemakerij u niet aan. Maar dat wil niet zeggen dat u helemaal niet aan marketing hoeft te doen om nieuwe klanten te werven. 80% van de aangesloten kantoren hield zich nog niet bezig met online marketing. Zo concludeert Whitfieldd.com, de vergelijkingssite voor accountant en administratiekantoren. Bloggen, twitteren, actief zijn op linkedIn of de online google-reputatie in de gaten houden, ho maar, het is allemaal net iets teveel. Maar hoe doe je als accountant of administratiekantoor aan online marketing? Whitfieldd.com geeft enkele tips. 

 

 1.     Maak ambassadeurs van uw huidige klanten
 
De klanten die u op dit moment al bedient, zijn onmisbaar in uw marketingstrategie. Uiteraard wilt u ze tevreden houden, zodat ze klant blijven bij u. Door nog een stapje verder te gaan en hun verwachtingen te overtreffen, zorgt u ervoor dat ze uw kantoor gaan aanraden bij anderen. Deze ambassadeursfunctie moet u verdienen. Zorg dus dat u proactief te werk gaat en uw klanten volledig ontzorgt. Dat zijn redenen voor uw klanten om u aan te bevelen in hun netwerk.
 
2.     Zorg voor een goede indruk online
 

Uiteraard gaan geïnteresseerden eerst eens op uw website kijken voordat ze contact met u opnemen. Of misschien zoeken ze hier uw contactgegevens wel op. De eerste indruk die u achterlaat met uw website is dan ook van groot belang. Geef potentiële klanten het gevoel dat ze goed zitten bij uw accountantskantoor. Straal vertrouwen, persoonlijk contact en vakkennis uit. Ook het bloggen over actuele en relevante onderwerpen hoort hierbij. U bent de autoriteit: laat dit zien!
 
3.     Wees actief op social media
 
Door proactief vragen te beantwoorden via Twitter of LinkedIn kunt u laten zien dat u de juiste partij bent. Het sociale karakter van de verschillende social media passen bij de persoonlijke benadering die klanten graag zien. Als u online het goede voorbeeld geeft, biedt dat vertrouwen voor de toekomstige zakelijke relatie.

4.     Google vindbaarheid
 
Werk aan uw regionale vindbaarheid op google! Zit u in Rotterdam? Werk dan aan de zoekwoorden Accountant rotterdam of Administratiekantoor Rotterdam. Verwerk deze woorden zoveel mogelijk in uw content op de website. Zoekt u bijvoorbeeld nieuwe klanten in Amsterdam? Zorg er dan voor dat de woorden Accountant Amsterdam of Administratiekantoor Amsterdam verwerkt zit in uw blog's en websitepagina's. U zult merken dat u met een goede SEO strategie zult stijgen in de google ranking. Hiermee krijgt u meer verkeer op uw website met als gevolg, meer accountant offerte aanvragen.
 
5.     Vraag om beoordelingen
 

Uw online reputatie is één van de belangrijkste marketinginstrumenten van tegenwoordig. U weet zelf hoe het werkt: als u via internet op zoek gaat naar een hotel voor uw volgende vakantie leest u ook eerst de klantbeoordelingen door. Zo werkt het ook voordat mensen definitief hun keuze maken voor een nieuwe accountant of adminsitratiekantoor.
 
Op Whitfieldd.com kunt u uw huidige klanten een beoordeling laten invullen, die via de Widget ‘score beoordelingen’ op uw website getoond kunnen worden. Hoe concreter uw beoordelingen zijn, des te groter de kans dat potentiële klanten daadwerkelijk contact met u opnemen.
 

Whitfieldd.com I De vergelijkingssite voor accountant en administratiekantoren