Als accountant uw omzet verhogen met klantbeoordelingen

13-08-2014

 

Het komt u ongetwijfeld bekend voor: u vraagt voordat u tot aankoop overgaat in uw netwerk of vriendenkring naar ervaringen met een bepaald product of de diensten van een bedrijf waar u interesse in hebt. We doen het allemaal. Ook als het gaat om de oriëntatiefase op internet. Daarom zijn klantbeoordelingen zo belangrijk voor uw bedrijf. Want ook accountants kunnen zich zo beter profileren en meer omzet behalen.

Uw klanten willen de beste keuze maken
Angst voor een miskoop is de belangrijkste reden voor mensen om eerst klantbeoordelingen te lezen. Maar liefst 61% bekijkt eerst beoordelingen. Pas als men overtuigd is van de beste keuze, wordt de knoop doorgehakt.

Uit onderzoek blijkt dat klantbeoordelingen van onbekenden zelfs belangrijker worden gevonden dan de dingen die u beweert in uw marketinguitingen. Waarom? Omdat beoordelingen als eerlijker worden ervaren. Er worden ook nadelen in genoemd. Bovendien speelt mee dat mensen zich graag vereenzelvigen met anderen die op hen lijken.

Kortom: positieve beoordelingen van uw bestaande klanten zorgen voor meer nieuwe klanten.

Beoordelingen zorgen voor 18% meer omzet
Uit onderzoek van Reevo blijkt dat een bedrijf met goede klantbeoordelingen 18% meer omzet behaalt dan een bedrijf zonder beoordelingen. Tel daarbij de resultaten van een ander onderzoek op, waaruit blijkt dat 63% van de websitebezoekers eerder zaken doet wanneer er beoordelingen worden getoond en u snapt hoe belangrijk ze zijn.

Tips om de conversie van uw accountants- of administratiekantoor te optimaliseren:

  • Stimuleer uw bestaande klanten om beoordelingen te schrijven over u, want hoe meer u er heeft verzameld, des te beter. Een e-mail met een link naar het beoordelingsformulier en de vraag of ze u willen beoordelen is vaak al voldoende. Whitfieldd.com heeft hiervoor een handige tool voor accountant en administratiekantoren.
  • Probeer om beoordelingen op een onafhankelijk platform te plaatsen.
  • Toon deze beoordelingen op uw eigen website. Met de Whitfieldd-scorewidget is dit eenvoudig toe te passen.
  • Voorkom valse beoordelingen door alleen klanten uit te nodigen die u persoonlijk goed kent. Zorg er daarnaast voor dat beoordelingen geaccordeerd worden.
  • Reageer indien mogelijk netjes op negatieve beoordelingen van klanten. Geef antwoord en wees niet bang om fouten toe te geven. Iedereen maakt fouten, het gaat er juist om hoe u die fout herstelt.