Accountants kunnen veel meer met online marketing doen

18-01-2019

 

Best bijzonder: accountants maken te weinig gebruik van de mogelijkheden die online marketing biedt. En dat terwijl ze juist zo dol zijn op cijfers en het bijsturen op basis van resultaten. Bij online marketing kan dat perfect. Elke online klik en conversie is immers vrij eenvoudig te meten. Toch doen maar weinig accountantskantoren dat.

Het goede nieuws is de stijgende lijn

Uit een eerder onderzoek van Wolter Kluwer blijkt echter ook dat accountants wel degelijk inzien hoe belangrijk online marketing is. Maar liefst 70% vindt de website van het bedrijf belangrijk en social media (vooral LinkedIn) wordt door 50% gezien als een meerwaarde. Nu het daadwerkelijke accountantswerk nog, zoals het berekenen van de Return On Investment (ROI). Dat doet slechts 37%...

Banners, Google AdWords, Facebook Ads, whitepapers of webinars worden slechts door 15% van de accountantskantoren ingezet. De overige 85% mist dus een grote kans, aangezien de doelgroep zeker weten online te vinden is.

Marketingbudget vaak bedroevend laag

De helft van bjvoorbeeld de Britse accountantskantoren spendeert minder dan 2% van hun totale uitgaven aan marketing. En daar is online marketing dan nog slechts een onderdeel van. Fysieke nieuwsbrieven en het organiseren van lokale evenementen is nog steeds de belangrijkste manier van marketing voor de kantoren. Terwijl daar veel minder te meten en bij te sturen valt dan bij online marketing.

Conversie is bij online marketing heel goed bij te houden. Het is direct duidelijk welk percentage van de leads daadwerkelijk klant wordt. Op basis van deze cijfers is het heel eenvoudig om de koers aan te passen of inspanningen te vergroten.

Tips voor accountants:

  • Zet social media in voor uw bedrijf.
  • Test welke soorten online marketing werken voor uw bedrijf.
  • Verbeter de vindbaarheid van uw website via SEO.
  • Verzamel klantreviews (bijvoorbeeld op Whitfieldd.com) en gebruik deze op uw website.
  • Meet de opbrengst van uw marketinginspanningen.