Waarom doen accountants zo weinig online?

16-09-2015


Gek eigenlijk, accountants zijn gek op cijfers en sturen graag bij op basis daarvan. Dan zou je toch zeggen dat online marketing perfect bij ze past. Elke online vertoning, klik en conversie is immers te meten. 

De ROI wordt amper gemeten

Er is gelukkig wel een groei waarneembaar, dat is het goede nieuws. Zo vindt 70% de website van het bedrijf belangrijk en 50% ziet een meerwaarde in social media, met name LinkedIn. Maar als we dan kijken hoeveel accountants of administratiekantoren ook daadwerkelijk de ROI berekenen van hun marketinginspanningen, dan is dat slechts 37%. Een bedroevend laag percentage voor zo’n cijfermatig georiënteerde branche. Slechts 15% maakt gebruik van de mogelijkheden die online marketing accountantskantoren te bieden hebben, zoals banners, Google AdWords, Facebook Ads, whitepapers of webinars. En dat terwijl ze zelf allemaal vrijwel dagelijks op internet actief zijn. Dé plek waar de doelgroep ook te vinden is…

Is uw bedrijf de uitzondering op de regel?

Traditionele offline marketing, zoals fysieke nieuwsbrieven versturen of lokale evenementen organiseren, is nog steeds het belangrijkste voor veel accountants. Daarmee vergeten zij echter een grote groep potentiële klanten aan te spreken. Hopelijk is uw accountant of administratiekantoor een uitzondering. Aan een eigen marketingafdeling of een externe partij die u hierbij helpt, kunt u al heel veel hebben op dit gebied. Als marketing u tenminste iets waard is. Maar liefst 50% van de Britse accountancykantoren geeft namelijk aan dat zij minder dan 2% van hun totale uitgaven spenderen aan marketing. In totaal komt bij 80% het marketingbudget niet boven de 5% uit.

Het bijhouden van conversie (het percentage leads dat daadwerkelijk klant wordt) en het monitoren van hoeveel de marketinginvesteringen hebben opgeleverd, gebeurt ook weinig. De ROI (Return On Investment) van marketingactiviteiten is voor velen dus een ‘black box’. Gelukkig maakt online marketing alles inzichtelijk en Whitfieldd.com probeert hen hierbij te ondersteunen!

Tips van Whitfieldd.com voor accountants en administratiekantoren:

·         Probeer eens verschillende soorten online marketing uit om te testen wat voor u werkt.
·         Verbeter de vindbaarheid van uw website.
·         Zet social media in voor uw bedrijf.
·         Verzamel klantreviews (bijvoorbeeld op Whitfieldd.com) en gebruik deze op uw website.
·         Houd bij wat uw marketinginspanningen opleveren.