Ondernemers zetten druk op accountantsmarkt door te vergelijken

30-01-2015

 
U weet precies hoe het gaat als u een product wilt kopen of u wilt een dienst afnemen: dan gaat u eerst online vergelijken. Of het nu gaat om een nieuw boek voor op vakantie, een tweedehands auto of om een nieuwe accountant voor uw bedrijf. Whitfieldd.com, de vergelijkingssite voor accountants en administratiekantoren, heeft onderzoek gedaan naar het zoek- en vergelijkgedrag van haar bezoekers. Het blijkt dat ondernemers gemiddeld 5 kantoren vergelijken alvorens zij overgaan tot het aanvragen van een accountant offerte. Het aantal beoordelingen is daarbij in 90% van de gevallen de doorslaggevende factor.
 
Hoe tevreden zijn medeondernemers?

De eigen mening van zoekende ondernemers wordt gebaseerd op verschillende elementen. Zo zijn de prijzen en mogelijkheden van administratiekantoren belangrijk, maar meer nog de tevredenheid van medeondernemers. Voordat ondernemers een dienst afnemen of überhaupt een vrijblijvend gesprek aangaan, kijken zij eerst naar wat er online te vinden is over het kantoor. Als andere ondernemers tevreden zijn over specifieke diensten van een kantoor, biedt dat vertrouwen. Aan klantbeoordelingen wordt veel waarde gehecht.

Accountants moeten zich aanpassen

Wie echt het beste is in zijn vak, is natuurlijk niet te zeggen. Wat wel duidelijk is, is dat er voor ondernemers heel veel opties zijn om uit te kiezen. Eigenaren van accountantskantoren moeten daarom nadenken hoe zij zich onderscheiden ten opzichte van concurrenten. Zo kunnen zij ook online duidelijk maken wat hen tot de beste aanbieder maakt voor een bepaalde ondernemer.

Online reputatie

Een aantal jaren geleden was het hebben van website voldoende. Tegenwoordig gaat dit veel verder. Er wordt nagedacht over het beheren en managen van de online reputatie van het kantoor. Al hebben velen al moeite met de transitie van cijferaar naar adviseur, daarnaast moeten zij ook nog eens online activiteiten verrichten om meer omzet of zelfs dezelfde omzet te genereren. Innovatie en vooruitstrevendheid worden gewaardeerd door klanten. Het is een feit dat potentiële klanten de online reputatie van accountantskantoren controleren. Deze kantoren dienen zich dan ook te verplaatsen in de klant door zichtbare klanttevredenheid te bieden in de vorm van beoordelingen. Want daar worden tegenwoordig de beslissingen op gebaseerd.
 
 
Whitfieldd.com I Administratiekantoor of Accountant vergelijken? Zoek, vergelijk en vraag direct om een offerte.