De juiste marketing voor accountants en administratiekantoren

22-12-2020

 

Dacht u dat u als accountantskantoor geen reclame hoeft te maken? Dan zal het u verbazen hoeveel extra nieuwe klanten u kunt werven met de juiste marketing strategie. Wij zetten graag wat nuttige marketingvoorbeelden op een rij voor u. Doe er uw voordeel mee!

1.     Laat uw huidige klanten u aanprijzen

Als u over uzelf zegt dat u heel goed bent in uw dienstverlening en service, komt dat natuurlijk veel minder geloofwaardig over dan wanneer iemand anders het zegt. En wie kan dat nu beter zeggen dan uw huidige klanten? Eigenlijk is deze vorm van mond-tot-mondreclame de beste marketingmethode die er is. Zorg dus dat u de verwachtingen van uw klanten overtreft en zij u gaan aanbevelen in hun netwerk. De meerwaarde die u uw klanten biedt, zullen de argumenten worden waarmee zij u aanprijzen.

 

2.     Bewijs uw autoriteit online

Zodra u aanbevolen wordt aan een potentiële klant, of wanneer geïnteresseerden online gaan zoeken naar een nieuw administratiekantoor, bezoeken zij uw website. Dit is dé plek waar u uw autoriteit op uw vakgebied waar moet maken. De eerste indruk moet natuurlijk goed zijn. Is het duidelijk wat u kunt betekenen voor nieuwe klanten? Staan er goede referenties op uw site? Deelt u vakkennis in blogs en artikelen? Al deze dingen bij elkaar bewijzen uw autoriteit online.

 

3.     Zet social media in

Social media worden veel gebruikt door mensen die vragen hebben over hun administratie en daarbij hulp kunnen gebruiken. Zodra er een vraag voorbij komt via Twitter of LinkedIn waar u antwoord op kunt geven, is dat een grote kans. Zo kunt u immers bewijzen dat u de juiste partij bent met kennis van zaken. Bovendien kunt u 1-op-1 communiceren, wat maatwerk makkelijker maakt. Op deze manier kunt u ook aan marketing doen en nieuwe klanten werven. Deel kennis en expertise via geschreven artikelen. Daarnaast is het actief verspreiden van positieve klantbeoordelingen hele goede feed om te verspreiden.

 

4.     Plaats beoordelingen op uw site

Leest u zelf ook altijd de beoordelingen van een hotel voordat u op vakantie gaat? Dan weet u hoe belangrijk dit marketinginstrument is voor elk bedrijf. Vraag daarom uw klanten om een beoordeling over uw accountantskantoor te schrijven, zodat potentiële klanten op basis hiervan beter een keuze kunnen maken voor een nieuwe accountant of administratiekantoor.Platformen zoals Whitfieldd.com bieden verschillende tools hoervoor. U kunt via het platform geautomatiseerd klanten (jaarlijks) om een beoordeling verzoeken, die u via de Widget ‘score beoordelingen’ op uw website kunt tonen. Hoe concreter de beoordelingen geschreven zijn, des te groter is de kans dat potentiële klanten contact met u opnemen na het lezen ervan.