Koopgedrag van de klant verandert. Accountants moeten meeveranderen.

11-06-2015


 

Accountant en administratiekantoren zijn wel gewend dat er dingen veranderen. Er zijn bijvoorbeeld elk jaar wel gewijzigde belastingregels die zij moeten uitleggen aan klanten en die zij moeten toepassen in de werkzaamheden. Maar misschien kan de accountant of het administratiekantoor nog wat leren van hun klanten. Bijvoorbeeld hoe zij online een accountantskantoor of administratiekantoor kiezen om zaken mee te doen. Want inderdaad, dat doen ze tegenwoordig! Whitfieldd.com, de ​vergelijkingssite voor accountant en administratiekantoren gaat hier even op in.

Verschuiving door internet

Vraagt u nieuwe klanten hoe ze bij u terecht zijn gekomen? Het mooiste antwoord hierop is natuurlijk dat u aanbevolen bent door een tevreden klant. Deze warme aanbeveling geeft immers aan dat u uw werk goed doet en dat uw huidige klanten vertrouwen in u hebben. Maar het internet heeft de manier waarop bedrijven hun accountant of administratiekantoor uitkiezen veranderd. Er is een verschuiving ontstaan in de markt. Eentje waar u op zult moeten reageren als u in de toekomst ook nog nieuwe klanten binnen wilt halen.

Uw potentiële klanten vergelijken online

De eerste markt die veranderde was de vakantiemarkt, denk aan booking of zoover. U weet zelf hoe het gaat als u op zoek bent naar een geschikte camping of een mooi hotel: dan bekijkt u online de klantbeoordelingen van mensen die u voor zijn gegaan. Op basis daarvan bepaalt u of u wel of niet boekt. Ook als het gaat om het aanbod van elektronica of andere producten die onderling goed te vergelijken zijn, is dit dé manier om uw uiteindelijke keuze te maken. Zelfs voor dienstverlenende bedrijven als accountant en adminsitratiekantoren is er dus een vergelijkingssite: Whitfieldd.com.

Vraag uw klanten om beoordelingen

Aangezien klantbeoordelingen tegenwoordig het belangrijkste onderdeel zijn waarop accountants online worden vergeleken, is het zaak dat u uw huidige klanten vraagt om u te beoordelen. U kunt de beoordelingen die zij op Whitfieldd.com plaatsen ook op uw eigen site zetten, zodat u het vertrouwen in uw bedrijf verhoogt. Wanneer anderen over u zeggen dat u goed bent, heeft dat uiteraard een veel groter effect dan wanneer u het over uzelf zegt. Van dit principe kunt u handig gebruikmaken door klantbeoordelingen in te zetten. En zo snijdt het mes aan twee kanten, want uw potentiële klanten krijgen er een goed beeld door van uw bedrijf.

Het met de markt mee veranderen heeft dus positieve gevolgen voor uw bedrijf. U laat zien dat u open en transparant bent en de meningen van uw klanten waardeert. Dit levert u de goodwill op die nodig is om nieuwe klanten binnen te halen.