Als accountant in zes stappen naar een goede online reputatie

15-09-2014

 

 

Een goede website met een pakkend verkoopverhaal is voor een accountant natuurlijk onmisbaar. Maar niets gaat boven het lovende verhaal van een tevreden klant. Meer positieve reviews in zes stappen.

1. Vraag uw klanten structureel om een beoordeling
Hoe meer klantbeoordelingen, hoe beter. Zo kunnen potentiële klanten een afgewogen oordeel vormen. Probeer als accountant of administratiekantoor structureel de ervaring op te vragen bij klanten. Dat er af en toe een klant tussen zit die misschien iets minder lovend is, maakt het alleen maar geloofwaardiger.

2. Laat uw beoordelingen zien op uw website
Mensen houden van transparantie. Websites met klantbeoordelingen scoren daarom een stuk beter dan websites zonder (en daar hoeft u echt niet alleen maar tienen voor te scoren). Met de Widget 'score beoordelingen' van Whitfieldd.com verschijnen uw beoordelingen automatisch op uw website. Het is een eenvoudige widget en u heeft er geen omkijken meer naar. Meer over de widget leest u op dit blog.

3. Vraag om concrete beoordelingen
Zowel de emotie in de beoordeling als het taalgebruik speelt mee bij de conversie die het uiteindelijk oplevert. Dus niet: ‘Goede accountant.’ Maar: ‘Geweldig, eindelijk een accountant die me in heldere taal kon uitleggen wat deze cijfers betekenen!’

4. Schreeuw het van de daken
Voorheen werd een klanttevredenheidsonderzoek gehouden, gepubliceerd en verdween deze vervolgens in de la of archiefkast van het kantoor. Zonde, vooral wanneer de klanten erg tevreden met u zijn. En dat zijn ze over het algemeen..toch? ;-).

In de tijd van Social Media is het vrij eenvoudig om je goede rapportcijfers bekend te maken. Enthousiaste klanten zullen erop reageren en de beoordelingen misschien zelfs verder delen in hun eigen netwerk. Zo wordt u zichtbaar via Social Media en dat niet met uw eigen verhaal, maar met het betrouwbare verhaal van een tevreden klant.

5. Wees niet bang voor negatieve verhalen
We zeiden het al. Negatieve beoordelingen hoeven helemaal niet negatief uit te pakken. Ze maken uw rapport alleen maar geloofwaardiger. Niemand haalt alleen maar tienen, toch?

Negatieve beoordelingen zorgen voor evenwicht en ze geven u een kans om te reageren op eventuele ontevredenheid bij uw klanten. En wie weet worden er wel aspecten negatief beoordeeld waar andere potentiële klanten helemaal geen interesse in hebben.

6. Maak u geen zorgen over nepbeoordelingen
Niet alles is eerlijk in deze wereld, zeker niet op internet. Nep beoordelingen komen uiteraard ook voor. Sommige bedrijven willen bijvoorbeeld zo graag positieve verhalen dat ze deze zelf maar schrijven onder valse namen. Of misschien zijn er concurrenten die proberen om u onderuit te halen door middel van negatieve klantbeoordelingen. In het algemeen vallen beide soort nepbeoordelingen al snel op, waardoor hun geloofwaardigheid direct tot nul wordt gereduceerd. Eerlijkheid duurt ook hier het langst

 

Whitfieldd.com I Administratiekantoor of Accountant vergelijken? Zoeken, vergelijken en direct een offerte opvragen.