Gezocht: Accountant met superheldenstatus

21-03-2014

         

 

Accountants en boekhouders golden jarenlang als helden. Ondernemers leunden sterk op hun mening en de beroepsgroep stond in hoog aanzien. Het waren per definitie superhelden die verbazingwekkende dingen konden.

De tijd dat accountants en boekhouders vanzelfsprekend op een voetstuk stonden, is inmiddels voorbij. Dat was de tijd van voor de eerste Apple computers, de tijd voor Google, e-mail en internet.

Ondertussen is er veel veranderd. Het internet heeft zich razendsnel ontwikkeld en iedereen heeft overal toegang tot informatie. Mensen nemen niet meer alles voor zoete koek aan. Ze gaan zelf op onderzoek uit. Vergelijken informatie, producten en diensten.

Daarmee is ook het beeld van de accountant veranderd. Getransformeerd van ‘superheld’ tot een gedaante met vele gezichten: van gouden adviseur tot bonnetjes-man of noodzakelijke-maar-veel-te-dure-urenschrijver.

Onder ondernemers groeit de behoefte te weten met wie ze precies te maken hebben. Want superhelden zijn er nog steeds onder de accountants en boekhouders. Je moet ze alleen zien te vinden.

Daarom hebben we Whitfieldd.com in het leven geroepen. Een platform waar ondernemers hun ervaringen kunnen delen. Een plaats waar ze de loftrompet kunnen afsteken over hun geweldige helden. Maar ook een plaats waar ze hun ongenoegen kwijt kunnen.

Hotels boeken we inmiddels al massaal op Booking.com, Trivago of Expedia. En tickets kopen we al lang niet meer bij het reisbureau – dat was misschien nog in de tijd van Willem Drees. Hiervoor gaan we nu naar Cheaptickets of Vliegwinkel.nl. We vergelijken alles en maken een weloverwogen keuze.

Het zijn dus gouden tijden voor aanbieders en dienstverleners die het verschil weten te maken. Die net wat verder willen gaan voor hun klanten. We hopen dat Whitfieldd.com kan bijdragen aan de transparantie in de markt van accountants en administratiekantoren. En dat we daarmee de echte superhelden naar boven kunnen halen.